Iskelmälegenda Frederik lopettaa uransa: "Kuulijat ja fanit eivät ole koskaan minua hylänneet"

6:46

Frederik kertoo lopettavansa uransa viihdetähtenä.

Suomalaisen iskelmän legenda Frederik eli Ilkka Sysimetsä kertoo lopettavansa uransa. Hän aikoo vielä vuonna 2020 julkaista kirjan sekä tehdä syksyyn sijoittuvan jäähyväiskiertueen. Myös Frederikin elämästä kertova elokuva on käsikirjoitusvaiheessa.

"Sopiva lopetus uralleni"

Viimeiseksi singlekseen Frederik nimeää Jonne Aaronin tekemän Juodaan ja painitaan -kappaleen, joka on julkaistu tänään.

– Se on sopiva lopetus uralleni, jossa on maisteltu kaikenlaista Marjaa. Juodaan ja painitaan on iloinen bailubiisi, ja kuvastaa hyvin sitä, miten hauskaa Reetu-keikoilla on ollut. Laulut raikukoot ja kalsarit lentäkööt! Frederik toteaa.

Frederik aloitti viihdyttäjän uransa 1960-luvulla Tapani Kansan ja Kristina Hautalan bändien riveissä. Ensimmäisen kultalevynsä hän sai tasan 40 vuotta sitten julkaistusta Tsingis Khan -albumista, joka nimibiisi on edelleen karaokeravintoloiden kestosuosikki.

Frederikin kappaleet on ladattu vuosien mittaan esimerkiksi Spotifyyn. Hän on ehtinyt nähdä jo kolmen ikäluokan vaihtuvan keikoilla, ja myös musiikkiteollisuuden murros on ollut miehen mukaan melkoinen.

– Tuntuu siltä, että olen joutunut monen muun jo iäkkäämmän artistin lailla 'koneiston hampaisiin', mutta silti läpi vuosien olen saanut olla etuoikeutettu siten, että omat kuulijat ja fanit eivät ole koskaan minua hylänneet. Haluankin lähettää rakkautta heille kaikille. Kiitos, Frederik kertoo.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja