Mainos

Isis värväsi tietämättään toimittajia – pommi-isku estettiin Britanniassa

Isossa-Britanniassa The Sun -lehti kertoo estäneensä äärijärjestö Isisiksen suunnitteleman terrori-iskun Lontoossa.

Juorulehtenä tunnetun lehden toimittajat soluttautuivat lehden tarinan mukaan Isisiksen joukkoihin ja estivät tänään Lontoon Mertonin kaupunginosassa suunnitellun iskun. Terroristit aikoivat räjäyttää paineastiaan tehdyn pommin Britannian asevoimien juhlapäivän paraatissa. Isis koulutti itsemurhatehtävään The Sun -lehden toimittajat.

Lehti kertoo iskun suunnittelusta päivä sen jälkeen kun maailmalla tapahtui kolme terrori-iskua, joista kahteen Isis ilmoittautui tekijäksi. Tunisian hotellihyökkäyksessä kuoli 39 ja Kuwaitin moskeijapommituksessa 27 ihmistä.

Lehden mukaan toimittajat koulutti yksi äärijärjestön kouluttajista nimeltään Junaid Hussain. Hän on paennut nyt Syyriaan. Hussain oli kertonut soluttautujille, että iskun tarkoitus oli antaa viestiä siitä, että Isis-järjestön vastustajat eivät olisi turvassa edes omalla maaperällään.

Hussain viestitteli toimittajien kanssa salattujen online-viestien avulla. Mies käski The Sunin toimittajia tekemään iskun Etelä-Lontoossa lähellä paikkaa, missä sotilassoittaja Lee Rigby, murhattiin ääri-islamistien toimesta vuonna 2013.

Hussain on Britannian viranomaisten tuttu ennestään. Hän hakkeroitui vuonna 2012 silloisen pääministerin Tony Blairin sähköposteihin. The Sun paljastaa, että islamisti otti yhteyttä The Sunin mieheen kesäkuun alussa pyytämällä tätä tekemään ”jotain” Britanniassa. Vastaamisen jälkeen toimittajat saivat ohjeet pommien tekoon ja räjäytysohjeet.

– Laitat pommin reppuun, kävelet ruuhkaiselle alueelle ja painat nappia, jihadi-tutor ohjeisti.

Lehti paljasti suunnitelmat Scotland Yardin poliisille, joka kiristi oitis turvatoimia tämän päivän paraatissa.

Ensimmäisenä Suomessa asiasta kertoi Yle. Tutustu The Sunin raporttiin täältä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.