Mainos

Isis uhkailee Roomaa - roomalaiset vastasivat huumorilla

Isis-terroristijärjestön tuoreimmat uhkaukset Roomaa kohtaan ovat saaneet italialaiset vitsituulelle, kertovat muun muassa The Washington Post  ja la Repubblica

Ääri-islamistisia nettisivuja valvovan, yhdysvaltalaisen SITE Intelligence Groupin johtaja Rita Katz ilmoitti viime viikolla Twitterissä, että Isisiä edustava Twitter-tili olisi luonut hashtagin #We_Are_Coming_O_Rome eli #Olemme_tulossa_Roomaan.

Se ei kuitenkaan saanut aikaan toivottua pelotevaikutusta. Vaikka Il Giornalettismo-lehti huomautti Isisin alkuperäisen hashtagin olevan arabiankielinen, on englanniksi käännetty #We_Are_Coming_O_Rometäyttynyt roomalaisten matkustusvinkeistä ja muusta huumorista:

(Ilmoittakaa milloin ja kuinka monta teitä on, olemme laittamassa pastan kiehumaan.)

 

(Isis ilmoittaa tulevansa Roomaan…no, ainakin he ilmoittavat…kun anoppini tulee hän ei koskaan ilmoita etukäteen!)

 Monet epäilivät, selviäisivätkö terroristit Rooman ruuhkista ja julkisesta liikenteestä:

 

#We_Are_Coming_O_Rome are you sure? 

(Oletteko varmoja?)

 

(Jos pystytte, tulkaa klo 01-05 välillä, muuten ette pääse läpi!)

 

(Hei vinkki: älkää tulko junalla, se on aina myöhässä!)

 

(Huomenna on julkisen liikenteen lakko. Onnea.)

 

Isisin jäsenille on myös ehdotettu mahdollisia ruokailupaikkoja Roomassa ja muistutettu, että ennen paluuta kannattaa käydä heittämässä kolikko Trevin suihkulähteeseen.

 

Monet epäilevät terroristien olevan itse asiassa kiinnostuneita italialaisesta muodista. Heille muistutetaan muun muassa, etteivät sandaalit ja sukat sovi yhteen.

(Älkää vain kehdatko tulla viime kauden maastopuvut päällä. Nauramme teidät ulos kauniista maastamme.)

 

Isis 350 kilometrin päässä Roomasta

 

Useissa Twitter-viesteissä todettiin Italian poliitikkojen jo tuhonneen Rooman, eikä Isistä enää tarvita. 

(Olemme selvinneet Gracchista, Bossista, Berlusconista, Montista, Renzistä ja eurokriisistä. Teillä on isot kengät täytettävinä.)

Monet roomalaiset myös valittelevat, että hollantilaiset jalkapallohuligaanit ehtivät Roomaan ennen Isisiä. Hollantilaisten rikkomasta Barcaccia-suihkulähteestä on kohuttu Italiassa jo useita päiviä.

 Jo aiemmin Isis oli julkaisemallaan videolla julistanut olevansa “Rooman eteläpuolella” ja saapuvansa Roomaan “jos jumala suo”. Isis on uhkaillut Roomaa ennenkin, mutta laajennettuaan valtaansa Libyaan terroristijärjestö on enää 350 kilometrin päässä Italiasta.

The Washington Postin mukaan on kuitenkin epäselvää, tarkoittaako Isis Roomalla itse Rooman kaupunkia vai yleisesti länsimaita.

 


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.