Mainos

Isäpuoli videokuvasi nukkuvan lapsen alapäätä – syyte hyväksikäytöstä hylättiin

Mies ei syyllistynyt lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön tai seksuaaliseen hyväksikäyttöön ottaessaan valo- ja videokuvaa nukkuvasta 7-vuotiaasta tytöstä, ilmenee Helsingin hovioikeuden antamasta tuomiosta.

Sen sijaan hovioikeus tuomitsi miehen 60 päivän ehdolliseen vankeuteen sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta.

Syyttäjän mukaan 7-vuotiaan tytön isäpuoli oli ottanut seitsemän valokuvaa sekä videokuvaa kännykällään nukkumassa olleen tytön paljaasta alaruumiista. Syyttäjän mukaan mies oli siirtänyt tytön päällä ollutta lakanaa syrjään sekä asetellut tytön jalkoja eri asentoon. 34-vuotias mies kiisti ottaneensa kuvat tai kosketelleensa tyttöä. Kuvat sekä videotallenne löytyivät kuitenkin miehen kännykästä.

Hovioikeuden mukaan valokuvista ei voitu päätellä, että mies olisi siirtänyt tai asetellut tyttöä tai tämän jalkoja eri asentoihin kuvien ottamisen yhteydessä.

Sekä käräjä- että hovioikeus katsoivat miehen ottaneen kuvat, mutta oikeuden mielestä ei voitu näyttää, että mies olisi kosketellut tytön sukupuolielimiä tai ihoa.

"Tyttö ei ollut herännyt, eikä siten ollut tullut edes tietoiseksi kuvien ottamisesta. Kuvien ottaminen ei siten ole ollut omiaan vahingoittamaan lapsen kehitystä", hovioikeus perusteli ratkaisussaan.

Hovioikeuden mukaan isäpuoli ei siten ole syyllistynyt asiassa lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön eikä seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.