Mainos

Isäpuoli uhkasi tappaa perheensä - poika otti puukon pois

Espoon käräjäoikeus tuomitsi 41-vuotiaan miehen pahoinpitelyistä, törkeistä rattijuopumuksista ja laittomista uhkauksista sekä törkeästä kotirauhan rikkomisesta 8 kuukaudeksi vankeuteen. Vakavin tilanne tapahtui viime joulun alla, jolloin isäpuoli uhkasi tappaa perheensä, mutta 18-vuotias poika otti kuitenkin veitsen pois.

Miehen tuomio muutettiin 182 päiväksi yhdyskuntapalvelua.

Joulukuista tapahtunutta uhkatilannetta edelsi kaksi perheväkivaltatilannetta loka- ja marraskuussa. Toisesta myös 45-vuotias nainen tuomittiin sakkoihin.

21. joulukuuta mies oli tullut puolisonsa luokse Leppävaaraan ja tilanne oli edennyt pihalla riidaksi. Mies oli ilmoittanut voivansa tappavansa kaikki.

Nainen pakeni asuntoon

Nainen oli paennut rivitalo-asuntoon ja lukinnut oven, mutta mies rikkoi keittiön ikkunan. Nainen jatkoi asunnon toiseen kerrokseen. Hän haki 18-vuotiaan pojan huoneestaan ja he menivät tyttären huoneeseen. Siellä äiti työnsi 15-vuotiaan tyttären ja vierailulla olleen ystävän parvekkeelle.

Äiti ja 18-vuotias jäivät kahdestaan. Ovi oli laitettu lukkoon.

Mies seurasi perässä asunnosta ottaman leipäveitsen kanssa ja mursi oven tönäisemällä. 18-vuotiaan pojan mukaan mies oli psykoottinen ja aivan sekaisin.

Miehen käsi oli kohotettuna lyöntiasentoon.

18-vuotias kertoi oikeudessa pelänneensä itsensä ja äidin puolesta, mutta otti molemmilla käsillä puukosta kiinni ja nosti sen seinää vasten. Sen jälkeen poika avasi miehen sormet veitsen ympäriltä, eikä mies vastustellut sitä.

Autolla pois

Oikeus totesi, että tapahtumissa jäi näyttämättä, että 41-vuotiaan olisi ollut tarkoitus käyttää väkivaltaa.

Isä lähti pian talosta ja meni autoonsa.

Liikenteessä mies oli aiheuttaa useita kolareita eri puolilla Espoota. Hänen veressään oli huumaavia lääkkeitä.

Edellisenä päivänä poliisit joutuivat saartamaan hänen autonsa, kun hän oli vaarantanut liikennettä eikä noudattanut poliisin pysähtymismerkkiä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.