Mainos

Isänsä murhannut passitettiin pakkohoitoon

Helsingin käräjäoikeus on passittanut 80-vuotiaan isänsä raa'asti surmanneen miehen pakkohoitoon Niuvanniemen vankimielisairaalaan.

Oikeus katsoi jo aiemmin 46-vuotiaan miehen syylliseksi viime syksynä Helsingin Paloheinässä tapahtuneeseen murhaan sekä pahoinpitelyyn. Mielentilalausunnon mukaan mies oli kuitenkin syyntakeeton, joten oikeus jätti hänet syyntakeettomana tuomitsematta rangaistukseen.

"Toimi kuin käskyn saaneena"

Iäkäs parikunta oli juuri palannut mökiltä maanantaina 6. syyskuuta. Heidän poikansa oli tullut vanhempiensa luokse iltapäivällä kello kolmen jälkeen.

Isä ja poika olivat menneet istumaan olohuoneeseen, äiti oli jäänyt kauemmaksi. Äidin mukaan miehet olivat keskustelleet kaikessa rauhassa nojatuoleissa istuen.

Keskustelun loppupuolella 46-vuotias poika oli alkanut haroa omia hiuksiaan. Hänen katseensa oli muuttunut vihaiseksi. Äidin mukaan isä oli ilmeisesti kysynyt pojaltaan syytä siihen, miksei tämä ollut sairaalassa.

Tämän jälkeen poika ei äidin mukaan ollut enää oma itsensä. Poika ei välittänyt kielloista, vaan toimi kuin käskyn saaneena.

Poika kävi kiinni isänsä kurkkuun, hätisti äidin pois tilanteesta, haki veitsen ja lopulta puukotti maassa maanneen 80-vuotiaan isänsä kuoliaaksi.

Luuli maailmanlopun tulevan

Mies myönsi teon oikeudessa.

Hän kertoi suuttuneensa isänsä kysyttyä, miksei poika ollut sairaalassa. 46-vuotias kertoi oikeudessa myös kuulleensa jostain, että maailmanloppu on tulossa. Näin ollen millään ei ollut enää mitään väliä.

Mies lopetti puukottamisen vasta, kun hänen äitinsä hälyttämät poliisit saapuivat paikalle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.