Isänpäivän suklaatorttu

Ensi sunnuntaina hemmotellaan isää! Tämän helpon suklaatortun tekoon voivat osallistua myös lapset. Nuoret selviytyvät herkullisen tortun teosta ilman vanhempiakin. Jos isä ei pidä suklaasta, voit tehdä tortun myös muro-, kauramuro- tai juhlamurotaikinasta. Voit valmistaa tortun valmiiksi jo edellisenä iltana.

Isänpäivän suklaatorttu

  • Cookies-suklaapohja:
  • 1 pkt Myllyn paras Cookies-suklaamurotaikinaa
  • Kypsälle torttupohjalle:
  • 1-2 dl kirsikka-, aprikoosi tai rypälemehua
  • 1-2 dl kirsikka- tai aprikoosihilloa tai -sosetta
  • Päälle:
  • 1 tlk kuohukermaa (2 dl)
  • ½-1 dl sokeria
  • ½-1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tlk maitorahkaa (250 g)
  • 5-6 kpl luumuja tai satsumia
  • n. 300 g viinirypäleitä tai kirsikoita
  • sitruunamelissan lehtiä

Sulata suklaamurotaikinaa hieman, levyt irralleen otettuina paketista (yhdessä paketissa on aina kaksi taikinalevyä). Painele suklaataikinaa sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 25-28 cm). Kypsennä suklaamurotaikinaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 minuuttia. Varo paistamasta liikaa! Jäähdytä pohja.

Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja lisää rahka. Kostuta torttupohja hyvin. Levitä päälle hillo tai sose ja sen päälle kermarahka. Koristele kauniisti hedelmillä ja tuoreilla yrteillä.

Viime vuonna Arjan Leivontanurkassa järjestetyn isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistosta löytyy herkullista ja monipuolista tarjottavaa Isänpäiväksi:

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat