Mainos

Isännöintiliitto tiukkana: Isännöitsijä ei ole kiinteistönvälittäjä

Uteliaiden asunnonostajien soittelut työllistävät isännöitsijöitä tällä hetkellä turhan paljon: asuntokaupan jälleen vilkastuessa isännöitsijän puhelin soi tiuhaan, kun ostajaehdokkaat kyselevät tietoja kiinteistöistä ja huoneistoista, Suomen Isännöintiliitto kertoo.

Yhdellä isännöitsijällä saattaa olla isännöitävänään jopa satoja huoneistoja ja vain yhdestä myytävästä huoneistosta saattaa tulla hänelle kymmeniä tiedusteluja. Liitto muistuttaa, että tällainen tiedonvälitys ei kuulu isännöitsijälle, vaan kiinteistönvälittäjälle mikäli asunto on annettu välittäjäfirmalle myytäväksi.

Välittäjän on hankittava isännöitsijäntodistus ja otettava selvää olennaisista asuntokauppaan vaikuttavista tekijöistä. Jos todistuksesta ei käy ilmi riittävästi tietoja, on liiton mukaan välittäjän tehtävä selvittää asiat, eikä laittaa ostajia soittelemaan isännöitsijälle. Homman siirtäminen isännöitsijän riesaksi tarkoittaa, ettei välittäjä ole viitsinyt hoitaa tehtäviään kunnolla.

Liitto muistuttaa myös, ettei isännöitsijällä ole oikeutta kertoa ostajille taloyhtiöstä muuta kuin samat asiat, jotka ilmenevät kirjallisesta isännöitsijäntodistuksesta muutenkin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.