Mainos

Isabel-myrsky iski Yhdysvaltain itärannikolle

Isabel-myrsky on tehnyt pahoja tuhoja Yhdysvaltain itärannikolla.

Isabel-myrsky on saavuttanut Yhdysvaltain itärannikon.

Trooppinen myrsky Isabel on iskenyt täydellä voimalla Yhdysvaltain itärannikolle. Myrsky on vienyt kaikkiaan 4,5 miljoonasta taloudesta sähköt, ja ainakin 15 ihmistä on kuollut.

Pahinta tuhoa myrsky on tehnyt Virginian osavaltiossa, missä noin 1,6 miljoonaa kotitaloutta on jäänyt ilman sähköä. Myrsky on myös nostattanut rannikolla tulvia ja aiheuttanut mittavia aineellisia vahinkoja.

Kovat tuulet ovat riepotelleet aamulla Washingtonia, mutta myrskyn voima ei ollut aivan niin hurja kuin oli ennustettu. Sähköt katkesivat kuitenkin laajoilta alueilta.

Eilen katkaistu kaupungin joukkoliikenne oli vielä aamulla poikki. Myös Washingtonin Reagan-lentokenttä oli yhä kiinni, sillä osa kentästä oli tulvaveden vallassa. Koulut, virastot, kongressi ja muut julkiset laitokset ovat tänään kiinni ja uset kaupatkin ovat sulkeneet ovensa.

Presidentti George Bush puolestaan lähti Valkoisesta talosta myrskyä pakoon loma-asunnolleen Camp Davidiin.

Marylandissa kaatuneet puut murjoivat taloja ja autoja sekä katkoivat voimalinjoja. Monet valtaväylät olivatkin poikki kaatuneiden puiden vuoksi. Isabel laantui trooppiseksi myrskyksi, kun se jatkoi matkaansa Pennsylvanian ja Länsi-Virginian yli kohti pohjoista. Kovimmillaan myrskytuulet puhalsivat 160 kilometrin tuntinopeudella. Tänään puhurit olivat laantuneet 80 kilometriin tunnissa.

Hurrikaanin aineellisten tuhojen arvioidaan ylittävän 500 miljoonaa dollaria.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 19.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.