Mainos

Isabel aiheutti jopa miljardituhot

Hirmumyrsky Isabelin vahingot Yhdysvalloissa saattavat nousta jopa miljardeihin dollareihin. Kuolonuhreja on ainakin 27.

Yhdysvalloissa pelastus- ja raivaustyöt hirmumyrsky Isabelin jäljiltä jatkuvat taukoamatta. Myrskyn tuhot ovat osoittautuneet ensi arvioita laajemmiksi - kuolonuhrien määrä on noussut 27:ään, ja aineelliset tuhot voivat nousta miljardeihin dollareihin.

Ainakin kolme ja puoli miljoonaa ihmistä on edelleen ilman sähköä. Washingtonissa johtava sähköyhtiö Pepco kertoo, että korjaustyöt kestävät useita päiviä. Vastaavanlaajuista katkosta ei täällä ennen ole koettu - pelkästään Washington DC:ssä yli 100 000 Pepcon asiakasta valmistautuu kolmanteen valottomaan yöhönsä.

Washingtonin lähikaupungeissa Marylandissa ja etenkin Virginian puolella sähkökatkos yhdistettynä tulviin on aiheuttanut uuden ongelman. Vesijohtovesi on saastunutta.

Mutta vakavin tilanne on Pohjois-Carolinan rannikolla, mihin Isabel ensimmäiseksi iski. Presidentti George Bush on julistanut osan Pohjois-Carolinaa, Virginiaa ja Marylandia katastrofialueeksi

Hirmumyrskyn kokonaistuhoista odotetaan kattavampia arvioita lähipäivinä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 20.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.