Mainos

Isä yritti kuristaa nuorta poikaansa vyöllä, pahoinpiteli ja ajoi pään kaljuksi – vankeutta

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 40-vuotiaan miehen vankeuteen 12-13 -vuotiaan poikansa pahoinpitelyistä. Mies sai vankeutta 2 v 1 kk ja hänet määrättiin pidettäväksi vangittuna.

Teot tapahtuivat huhtikuusta 2015 lokakuuhun 2016. Kyse oli useista – tarkka määrä ei selvinnyt – pahoinpitelyistä ja yhdestä törkeästä pahoinpitelystä.

Isä löi poikaansa muun muassa lyömällä avokämmenellä ja nyrkillä. Lisäksi isä löi poikaa kasvoihin ja vartaloon nyrkkeilyhanskoilla, kun isä pakotti pojan nyrkkeilemään itseään vastaan. Poikaa lyötiin myös tuolilla, henkarilla ja vyön metallisoljella.

Syynä oli pojan rankaiseminen tämän käytöksestä. Joissain tapauksissa isä oli sanonut "pojan ärsyttävän häntä liikaa".

Lisäksi isä ajoi ainakin kerran pojan hiukset vastoin pojan tahtoa rangaistukseksi tupakanpoltosta.

Pojan kertoman mukaan väkivalta oli jatkunut päiväkoti-ikäisestä alkaen, mutta poika ei ollut uskaltanut puhua siitä.

Perheen äidin mukaan mies saattoi helposti lyödä. Aiemmin väkivalta oli kohdistunut häneen, mutta kun pojalla oli ollut ongelmia koulussa, väkivalta suuntautui poikaan.

Oikeudessa isä kiisti kohdistaneensa poikaansa väkivaltaa. Oikeus ei häntä uskonut.

Käski tekemään itsemurhan

Vakavin pahoinpitely tapahtui lokakuun loppupuolella. Isä löi poikaa useita kertoja nyrkillä kasvoihin, rintakehään ja kylkiin. Samalla isä uhkasi tappaa poikansa.

Syynä oli pojan kertoman mukaan sillä kertaa se, että isä oli hermostunut puhelimen käyttöön.

Kun isä oli kaatanut pojan lattialle, hän potkaisi ainakin kerran kylkeen.

Lisäksi isä piti poikaa kuristusotteessa käsivarrella ja yritti pujottaa silmukkaan laittamansa vyön pojan kaulaan. Isä käski myös poikaa tappamaan itsensä.

Kun vyön pujottaminen ei pojan vastustelujen takia onnistunut, isä haki veitsen keittiöstä. Isä teki tökkimis- ja pistoliikkeitä poikaa kohti ja uhkasi leikata pään irti. Lopuksi iski veitsellä päähän siten, että terän ja kahvan välinen terävä reuna teki pojan päälaelle vertavuotavan haavan.

Tämän jälkeen isä oli poistunut asunnosta ja poika onnistui pakenemaan. Paikalle tulivat myös poliisit, joille poika kertoi tapahtuneesta.

Oikeus katsoi rangaistusta nostavaksi sen, että teko oli kohdistunut lapseen. Vankeustuomion lisäksi isä määrättiin maksamaan pojalla korvauksia yhteensä 8600 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.