Mainos

Isä löytyi tajuttomana, äiti ja pojat kouristelivat – myrkytys unelmalomakohteessa?

Yhdysvalloissa luksuslomakohteessa sairastuneen perheen pojat ja isä ovat yhä erittäin vakavassa kunnossa. Perheen teinipojat olivat viikonloppuna yhä koomassa, isä ei puolestaan kykene vieläkään liikkumaan.

Perheen sairastumisen syyksi epäillään altistumista torjuntamyrkyille Neitsytsaarilla.

Esmondien perhe – äiti, isä ja kaksi poikaa – löydettiin hieman yli kaksi viikkoa sitten vakavasti sairastuneena huvilalta, jonka perhe oli vuokrannut Sirenusasta Neitsytsaarilta. Ensihoitajien saapuessa paikalle perheen isä oli tajuton, äiti ja pojat kouristelivat.

Esmondit lennätettiin sairaalahoitoon Yhdysvaltoihin. Perheen 14- ja 16-vuotiaat pojat ovat yhä kriittisessä kunnossa.

Myös  isä Steve Esmond on edelleen sairaalahoidossa. Hän on tajuissaan, muttei pysty liikkumaan eikä puhumaan. Äiti Theresa on sen sijaan vapautettu sairaalahoidosta kuntoutukseen.

Ympäristövirasto: Huvilalla torjunta-aineen jäämiä

Yhdysvaltain ympäristönsuojeluvirasto EPA:n mukaan perheen sairastuminen johtuu todennäköisesti torjunta-aineista, joita löytyi vuokrahuvilan alueelta.

EPA:n alustavissa testeissä paikalta löytyi jäämiä metyylibromidista. Pitkäaikaisesta tai toistuvasta altistumisesta metyylibromidille voi aiheutua vakavia vaurioita muun muassa hermostoon ja keuhkoihin.

Yhdysvalloissa metyylibromidia sisältävien torjunta-aineiden käyttöä on rajoitettu.

EPA selvittää, johtuuko perheen sairastuminen tuholaismyrkytyksestä, joka tehtiin Sirenusan lomakohteessa 18. maaliskuuta. Yhdysvaltain ympäristövirasto odottaa lopullisten tulosten valmistuvan tällä viikolla.

Huviloita vuokraavan yhtiön mukaan myrkytys oli tehty äskettäin perheen huvilan alapuolella sijaitsevassa yksikössä, mutta ei perheen huvilassa.

Perhe oli vuokrannut Sirenusassa sijaitsevan huvilan 14. maaliskuuta alkaen. Huvilat kohteessa maksavat 550–1200 dollaria yöltä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.