Isä hylkäsi 5- ja 8-vuotiaat lapsensa Moskovan lentokentälle – lensi itse toiselle puolelle maata

Lapsensa hylännyt isä ilmoittautui kaksi päivää myöhemmin itse poliisille.

41-vuotias mies lensi sunnuntaina Venäjän Habarovskin kaupungista Moskovaan 5- ja 8-vuotiaiden poikiensa kanssa. Saavuttuaan perille hän hylkäsi pojat Sheremetjevon lentokentälle ja lensi itse toiselle puolelle Venäjää Donin Rostoviin.

Tiistaina isä alkoi ilmeisesti potea syyllisyyttä ja ilmoittautui itse Rostovin alueen viranomaisille. Hän kertoi motiiviksi teolleen akuutin rahapulan. Isä oli hylätessään lapsensa lentokentälle jättänyt heille lapun, jossa pyysi ottamaan lapset väliaikaisesti huostaan ja kertoi aikovansa palata hakemaan heidät, kun hänen taloudellinen tilanteensa on kohentunut. Isä myös mainitsi lapussa, ettei poikia saisi erottaa toisistaan. 

Miestä vastaan on nostettu syyte ja häntä uhkaa vankilatuomio.

Lasten äiti kertoi sosiaalisessa mediassa, että mies oli väkivaltainen ja esti häntä pitämästä yhteyttä poikiin. Viranomaiset tutkivat lasten äidin lausuntojen paikkansapitävyyttä.

Molemmat pojat ovat tällä hetkellä turvassa ja lastensuojelun piirissä.

Lähteet: Izvestija, Tass ja Kommersant

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja