Mainos

IS: Yksityissairaalassa työskentelee valekirurgi

Tunnetussa suomalaisessa yksityissairaalassa on työskennellyt vuosikaudet kirurgin nimikettä käyttäen lääkäri, jolla ei ole kirurgin oikeuksia Suomessa, uutisoi Ilta-Sanomat.

Ilta-Sanomien haltuunsa saamien kirjallisten todisteiden mukaan hän on tehnyt sairaalassa muun muassa vartalon muokkausleikkauksia. Lisäksi häntä on kutsuttu yrityksen nettisivuilla kirurgiksi.

Lääkäri on tullut Suomeen entisestä Neuvostoliitosta. Valvira myönsi hänelle laillistetun lääkärin oikeudet vuonna 2011.

Kyse ei siis ole varsinaisesta valelääkäristä, sillä hän on todistettavasti saanut kotimaastaan yleislääkärin pätevyyden. Termiä valekirurgi hänestä voi kuitenkin käyttää sillä perusteella, että hän ei ole suorittanut Suomessa kirurgin erikoistumisopintoja eikä terveydenhuollon lupa- ja valvontavirasto Valvira siten ole myöntänyt hänelle erikoislääkärin ammattioikeuksia. Kirurgiksi erikoistuminen vaatii noin kuuden vuoden lisäopinnot lääkärin perusopintojen lisäksi.

Terveydenhuollon lupa- ja valvontavirasto Valvira tietää tapauksesta. Ilta-Sanomien mukaan viraston mielestä on kyse ensisijaisesti harhaanjohtavasta ja epäasianmukaisesta markkinoinnista.

Lääkäri itse ja hänen esimiehensä vakuuttivat lehdelle, ettei lääkäri ole leikannut itsenäisesti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.