Mainos

IS: Tullissakin epäily sukulaisten suosimisesta

Ilta-Sanomat uutisoi tänään epäilystä, jonka mukaan Tulli olisi suosinut työhönotossa pääjohtaja Antti Hartikaisen vaimoa. Tulli kiistää suosimisen.

Hartikaisen vaimo siirtyi Ilta-Sanomien mukaan Tullin palvelukseen vain kuukausia miehensä nimityksen jälkeen. Hartikainen aloitti Tullin pääjohtajana toukokuussa 2012. Hänen vaimonsa palkattiin Tullin itäiseen piiriin Vainikkalaan valvontatehtäviin saman vuoden lokakuussa. Sittemmin vaimo on siirtynyt töhin Helsingin lentotulliin.

Kyseessä oli Ilta-Sanomien mukaan määräaikainen vuorotteluvapaan sijaisuus. Vaimo oli lehden mukaan tehnyt Tullille aiemmin jo useita määräaikaisuuksia. Palkkaushetkeä edelsi kuitenkin parin vuoden mittainen työttömyys.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Hartikainen otti vaimonsa palkkaamisen puheeksi Tullissa ennen rekrytointia.

Lehden tietojen mukaan pääjohtajan vaimon palkkaaminen on herättänyt Tullin työntekijöiden keskuudessa ihmettelyä ja epäilyjä lähipiirin suosimisesta valintaprosessissa.

Hartikaisen vaimon palkkaamisesta vastannut Itäisen tullipiirin hallintopäällikkö Ossi Värri kiistää Ilta-Sanomien haastattelussa tämän suosimisen valintaprosessissa. Värrin mukaan Hartikaisen vaimon ansiot ja osaaminen kestävät hyvin tarkastelun. Lisäksi vaimolla oli aiempaa työkokemusta Tullista.

Johtajien perheenjäsenten ja sukulaisten palkkaamiset ovat puhuttaneet sen jälkeen, kun Iltalehti kertoi neljän valtionyhtiön hallituksen puheenjohtajana toimineen Soili Suonojan järjestäneen läheisilleen työpaikkoja Itellassa, Finaviassa ja Alkossa. Suonoja jätti hallitustehtävänsä eilen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.