Mainos

IS: Siviiliperhe otti "liftaavan" poliisin kyytiin – lähtivät ajamaan vankikarkurin perään

Poliisi ajoi Lahdessa perjantai-iltana takaa etsintäkuulutettua vankikarkuria. Takaa-ajo päättyi ilman suurempia henkilövahinkoja ja vankikarkuri jäi kiinni. Poliisia jäi kaihertamaan kuitenkin yksi asia: keitä olivat poliisia takaa-ajossa auttaneet siviilit?

Hämeen poliisilaitos julkaisi aiemmin tänään Facebook-päivityksen, jossa se kertoi, kuinka tehtävän alkuvaiheilla jouduttiin turvautumaan hieman epätavallisempiin konsteihin.

– Tilanne tuli eteen niin nopeana ja liikkuvana, että Renkomäen ABC:n pihalla partiokaveriaan odottanut poliisimies joutui karauttamaan tehtävälle ilman partneriaan.

– Niinpä huoltoasemalle jäänyt poliisimies pysäytti pihalta henkilöautolla liikkuneen perheen ja "liftasi" heidän kyydissään partiokaverin perään. Perheelle taisi tulla hieman ylimääräistä jännitystä perjantai-iltaan mutta kyyti kuljetti kuitenkin konstaapelin nopeammin partiokaverin luokse kuin omat jalat.

"Voisitteko auttaa ja heittää minut tuonne"

Ilta-Sanomien tietojen mukaan poliisit olivat pysähtyneet ABC:lle, jotta toinen poliiseista voisi käydä ostamassa eväitä asemalta.

Kun hän huomasi partnerinsa lähteneen takaa-ajoon, hän huitoi luokseen henkilöauton.

– Voisitteko auttaa ja heittää minut tuonne?

Ja perhehän oli heittänyt. Poliisi oli kuullut automatkan ajan korvanapistaan, mikä oli takaa-ajon tilanne.

Poliisi tavoitti perheen

Lopulta muut poliisipartiot olivat saattaneet takaa-ajon päätökseen, kun vankikarkuri joutui pysähtymään. Hän oli juossut metsään pakoon, mutta hänet saatiin myöhemmin poliisikoiran avulla kiinni.

Perheen ja poliisin saapuessa kiinniottopaikalle poliisi ei ehtinyt kiittää siviilikuljettajaa, joten siksi Hämeen poliisilaitos etsi perhettä Facebookin avulla.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan perhe oli soittanut tänään poliisille ja poliisi on lähettänyt heille pienen kiitoslahjan tapauksen johdosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.