Mainos

IS: Ruotsalaislehti aikoo julkaista Vanhasen tekstiviestit

Ruotsissa ilmestyvä suomenkielinen Suur-Tukholma-lehti aikoo julkaista pääministeri Matti VanhasenSusan Ruususelle (ent. Kuronen) lähettämät intiimit tekstiviestit.

- Meillä on nyt etuoikeus, sillä Ruotsissa ei voi olla esteenä väite yksityiselämän loukkaamisesta. Sellaista pykälää ei täkäläisessä rikoslaissa ole, kertoo lehden toimituskuntaan kuuluva Seppo Isotalo lauantain Ilta-Sanomissa.

Viestien julkaisemista Isotalo perustelee niiden yhteiskunnallisella merkityksellä. Hän uskoo viestien julkaisemisen nostavan Vanhasen arvoa.

Suur-Tukholma-lehdellä on käytössään noin sata Vanhasen Kuroselle lähettämää tekstiviestiä. Isotalon mukaan viestit ovat peräisin oikeudenkäyntiaineistosta. Käräjäoikeus määräsi julkaisemattomat viestit salassa pidettäviksi.

- Salassapito koskee vain tuomioistuimia, ei sitä, jonka hallussa viestit ovat, eikä ainakaan Ruotsissa ilmestyvää lehteä,Isotalo perustelee julkaisemista.

Etukeno Oy julkaisi viime vuonna kymmenkunta viestiä Susan Ruususen kirjassa Pääministerin morsian.

Susan Ruusunen puolestaan sanoo lauantain Iltalehdessä, että Vanhanen pyysi häntä valehtelemaan ensitapaamisen yksityiskohdista.

- Hän pyysi minua valehtelemaan medialle, että tapasimme ensimmäistä kertaa hyllyjen välissä Ikeassa eikä netissä. Se ei olisi kuulemma ollut sopivaa pääministerille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.