Mainos

IS: Raju välikohtaus vankilassa - etälamauttimia ja teräaseita

Sukevan vankilan miesvartija joutui sunnuntai-iltana vangin hengenvaarallisen hyökkäyksen kohteeksi, kertoo Ilta-Sanomat.

Tapahtumat käynnistyivät iltakahdeksalta lääkejaon yhteydessä. Sellin ovi aukaistiin, jotta vanki voi hakea yölääkkeensä.

- Vanki tuli käytävälle, jossa hän hyökkäsi oven avanneen vartijan päälle huutaen jotain panttivangin ottamisesta, työntekijä kuvailee Ilta-Sanomille.

Hyökkääjällä oli aseena noin 20 senttiä pitkä teräksinen jousi, jonka pää oli teroitettu erittäin teräväksi. Toiseen päähän oli kiinnitetty pultilla kahvaosa, johon oli kierretty kuminauhaa.

Vanki yritti lehden mukaan lyödä vartijaa, joka pääsi perääntymään ja ottamaan esille etälamauttimensa. Vanki puolestaan perääntyi omaan selliinsä ja linnoittautui sinne. Vanki työnsi sängyn oven eteen estäen vartijoiden pääsyn sisälle, rikkoi sellin ikkunat ja repi irti lämpöpatterin, josta valui vettä lattialle. Ilta-Sanomien mukaan vangin onnistui vielä irrotaa sängystä tukirauta, jolla hän uhkasi sisälle päässyttä, kilvellä varustautunutta vartijaa.

- Tilanteessa vartijat ampuivat vankia etälamauttimella, raudoittivat hänet ja veivät eristysosastolle, työntekijä kertoo lehdessä.

Myös vieressä sellissä asuneelta vangilta löydettiin muovista valmistettuja teräaseita. Vanki oli lisäksi yrittänyt suojata itsensä pukemalla päälleen useita kerroksia vaatteita ja tunkemalla niiden alle sanomalehtiä.

Ilta-Sanomien haastattelema työntekijä uskoo, että vangit olivat suunnitelleet tilanteen yhdessä ja toisen oli kenties tarkoitus olla panttivanki.

Sukevan vankilan johtajan Maija Roihan mukaan asiasta tehdään huomenna tutkintapyyntö poliisille. Ilta-Sanomien mukaan molemmat vangit istuvat vuosien tuomiota henkeä ja terveyttä uhkaavista rikoksista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.