Mainos

IS: Raiskarimurhaaja vapautetaan – nuoren tytön menettänyt isä: ”Pahalta tuntuu”

Perjantaina Helsingin hovioikeuden antama päätös vapauttaa 15-vuotiaan raiskannut ja murhannut mies on saanut vanhemmat suremaan uudelleen, kertoo Ilta-Sanomat.

15-vuotiaan tyttärensä menettänyt isä ihmettelee lehdelle vapautuspäätöstä.

– Pahalta tuntuu, isä Ilta-Sanomien mukaan sanoo ääni murtuen. 

– Kun katsoo miehen rikoksia, niin ennuste tuntuu todella pahalta. Minusta hän näyttää yhä vaaralliselta. Kyseenalaistan hovioikeuden päätöksen.

Ennen 1995 tapahtunutta 15-vuotiaan raiskaamista ja murhaamista mies oli jo kertaalleen tuomittu 13-vuotiaan raiskaamisesta.

Elinkautiseen tuomittu mies onnistui vielä vankeusaikanaankin, kesken muutaman tunnin vankilomaansa, käyttämään törkeästi hyväksi 4-vuotiasta lasta.

Uhrin isän lisäksi myös rikosseuraamuslaitos vastustaa miehen vapauttamista, mutta se ei hovioikeuden päätökseen vaikuttanut.

Hovioikeus perusteli päätöstään muun muassa sillä, että mies on jo istunut vankilassa 19,5 vuotta, mikä on ylittää selvästi elinkautisen vankeusrangaistuksen 12 vuoden vähimmäisajan. Vapautusta perusteltiin myös miehen opiskeluilla ja päihteettömyydellä.

Tyttärensä menettänyt isä olisi toivonut, että olisi saanut tiedon murhaajan vapauttamisesta etukäteen.

– Ei tässä paljon omaisilta kysellä. Kuka kantaa vastuun vapauttamisesta, jos jotakin pahaa taas tapahtuu, isä Ilta-Sanomien haastattelussa kysyy.

Hovioikeuden päätöksen mukaan mies lasketaan ehdonalaiseen vapauteen 1.9.2016.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.