Mainos

IS: Raid-kirjailija kaatoi murhatuomion

Tunnettu suomalaiskirjailija Harri Nykänen onnistui omilla tutkimuksillaan lieventämään ystävänsä murhasta saaman tuomion hovioikeudessa tapoksi, kertoo Ilta-Sanomat.

Entinen olympiatason urheilija tuomittiin elokuussa 2009 elinkautiseen vankeuteen avovaimonsa murhasta pariskunnan kodissa. Nykäsen mielestä tuomio oli turhan kova tapauksen asianhaaroihin nähden ja ryhtyi itse tutkimaan tapahtumia.

Nykäsen mukaan poliisi ei tutkinut rikospaikkaa kunnolla.

– Maton alla ollut luodinreikä löytyi vasta kuukausien päästä, kun asuntoa oltiin tyhjentämässä. Lattiaan osunutta laukausta ei otettu lainkaan huomioon, kirjailija kertoo lehdelle.

Lavasti tilanteen

Nykänen toteutti myös itse rekonstruktion rikoksesta, mikä poliisilta jäi tekemättä. Hovioikeudenkin käyttöön päätyneistä kuvista selviää, että luoti osui uhriin alaviistosta, ei suoraan tähdättynä.

Hovioikeus ei pitänyt henkirikosta harkittuna, toisin kuin käräjäoikeus.

– On selvää, että kyseessä saattoi olla vahingonlaukaus. Ampuuko harkitusti toimiva ensin hutilaukauksen melkein omaan jalkaansa? Nykänen pohtii.

Entinen olympiaurheilija tuomittiin kesäkuussa Helsingin hovioikeudessa taposta 11 vuodeksi vankeuteen. Tuomitun mukaan hän ei humalatilansa vuoksi muista itse tapahtumia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.