Mainos

IS: Poliisi ampui joutsenen Lieksassa – kyläläiset suuttuivat

Laulujoutsenperheen kohtalo suututtaa paikallisia Lieksassa. Ilta-Sanomien mukaan linnuista huolehtimassa ollut paikallinen ei syytä poliisia linnun ampumisesta, mutta avostelee tapaa, jolla se hoiti asian.

Poliisi oli tiistaina lopettanut ampumalla joutsenen poikasen.  Pienestä joutsenen poikasesta oli kuitenkin syksyn aikana muotoutunut koko kylän lemmikki, ja kyläläiset olivat yhdessä ruokkineet sitä ja huolehtineet siitä muutenkin. Tätä poliisi ei tiennyt. 

Poikasen siipi oli vioittunut, eikä se päässyt lentämään. Näin ollen koko joutsenperhe oli jäänyt Suomeen, eikä lähtenyt muiden joutsenien tapaan etelämmäksi. Poliisi oli päätynyt eläinsuojelullisin perustein lopettamaan poikasen, ja toivonut, että muut joutsenet lähtisivät siten etelään. Niin oli kaiketi käynytkin. 

Poliisille selvisi vasta lopettamisen jälkeen, että joutsenperhettä oli ruokittu ja autettu.  

Ihmiset ovatkin suuttuneet siitä tavasta, jolla poliisi hoiti asian. Kyläläisten mukaan joutsenten tilanteesta olisi saanut helposti tietoa kysymällä asiasta joltakin. Pienellä kylällä poikasen asia oli kaikkien tiedossa.


 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja