Mainos

IS: Paloittelumurhaaja haluaa virkailijoiden nimilistat julki

Paloittelumurhasta tuomittu Markus Pönkä vaatii poliisia, tullia ja rajavartiolaitosta luovuttamaan tiedot kaikista virkailijoistaan, jotka ovat tutkineet hänen tietojaan, uutisoi Ilta-Sanomat.

Lehden mukaan Pönkä nosti kanteet asiassa syyskuun alkupuolella. 12 vuoden vankeuteen liikekumppaninsa paloittelumurhasta tuomittu Pönkä jätti palaamatta Kylmäkosken vankilaan valvomattomalta lomalta puolitoista viikkoa sitten. Häntä ei ole vieläkään tavoitettu.

Ilta-Sanomien mukaan Pönkä vaatii, että hänelle luovutetaan tiedot niistä virkamiehistä, jotka ovat käyneet katsomassa hänen tietojaan poliisin tietojärjestelmästä tai muista vastaavista rekistereistä vuosina 2003-2013. Pönkä haluaa, että ns. lokitiedoissa on eriteltynä hänestä hakuja tehneiden henkilöiden koko nimi ja virka-asema.

Rikosseuraamuslaitokselta Pönkä saanut tiedot vankilavirkailijoista, jotka ovat katsoneet hänen tietojaan. Ilta-Sanomien mukaan tiedot saatuaan Pönkä on nostanut vahingonkorvauskanteet noin sataa vankilavirkailijaa vastaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.