Mainos

IS: Mies maksoi lapsensa suomalaisäidin murhasta

Neljän lapsen yksinhuoltajaäiti ammuttiin viime juhannuksena Ruotsissa. Äidin surma oli palkkamurha, kertoo Ilta-Sanomat.

37-vuotias suomalaissukuinen nainen ammuttiin kotiovelleen Haningessa Tukholman lähellä 24. kesäkuuta viime vuonna. Teosta syytetty 22-vuotias mies tuomittiin eilen Södertörnin käräjäoikeudessa elinkautiseen vankeuteen.

Naisella oli yhteensä neljä lasta kolmen eri miehen kanssa. Nuorin lapsista oli kymmenen kuukauden ikäinen poika ja vanhin 12-vuotias tyttö. oikeuden mukaan nuorimman lapsen 31-vuotias isä maksoi naisen surmaamisesta 22-vuotiaalle.

Tuomittu oli marssinut uhrin kotiin ja ampunut häntä päähän kolmesti. Tämän jälkeen hän hakkasi aseen perällä naista niin, että ase rikkoutui osiin. Naisen lapset olivat tapahtumahetkellä kotona ja pienin äitinsä sylissä.

Taustalla huoltajuuskiista

Nuorimman lapsen isä, 31-vuotias egyptiläismies, kävi äidin kanssa rajua huoltajuuskiistaa yhteisestä lapsesta. Miehen epäillään halunneen raivata nainen tieltään, että hän saisi lapsensa yksinhuoltajuuden ja sitä kautta oleskeluluvan Ruotsista.

Päivä sen jälkeen, kun 22-vuotias ampuja pidätettiin, mies pakeni Egyptiin. Häntä ei ole tavoitettu, ja hän on yt kansainvälisesti etsintäkuulutettu.

22-vuotias kiisti oikeudessa teon, mutta häntä vastaan löytyi useita todisteita.

Lisäksi poliisi on selvittänyt miesten välistä yhteydenpitoa. Mitään tarkkaa summaa palkkamurhasta ei ole tiedossa. Pienituloinen 22-vuotias oli kuitenkin ostanut paria viikkoa ennen tapahtumaa rottweiler-koiran. Hän oli maksanut ostoksesta 12 500 kruunua eli lähes 1 400 euroa.

Poliisin mukaan miehellä on pienet tulot, eikä hänellä olisi ollut varaa näin kalliiseen ostokseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.