Laulaja Frederik sai sydänkohtauksen

Laulaja hakeutui perjantaiaamuna terveyskeskukseen yön yli jatkuneiden rytmihäiriöiden vuoksi.

Frederik eli Ilkka Sysimetsä, 70, oli sairaalassa viisi päivää saatuaan sydänkohtauksen.

Laulaja kertoo MTV.fille saaneensa sydänkohtauksen treenatessaan crosstrainer-laitteellaan kotonaan perjantain vastaisena yönä. Hän lähti yön valvottuaan perjantaiaamulla Tapiolan terveyskeskukseen, mistä hänet vietiin neljän tunnin kuluttua Jorviin päivystykseen.

Laulajan sydänkohtaukselle ei ole löydetty selkeää syytä, joten siksi hän oli keskiviikkoaamuun asti sairaalassa tutkittavana.

– Tahdon, että nyt tutkitaan kunnolla, koska minulla on viisi vuotta aikaisemmin ollut aina silloin tällöin sellaisia sydäntuntemuksia. Vähän sellaisia kuin lohi potkaisisi tuohon rintaan siellä sisäpuolella, sellaisia muljauksia, Frederik kuvaili Ilta-Sanomien haastattelussa.

Frederikin terveys on reistaillut alkuvuodesta muutenkin. Hän kertoi MTV.fille helmikuussa sairastuneensa Thaimaan-matkan jälkeen denguekuumeeseen.

– Minua alkoi heikottaa, naamani oli punainen kuin rapu enkä jaksanut kävellä. Sairaalassa minulle tehtiin verikokeet, ja lääkäri kertoi että olin sairastunut dengue-kuumeeseen. Se tarttuu hyttysestä ja on kuulemma melko yleinen, Frederik kertoi helmikuun alussa.

– Vielä tänäänkin minulla on yli 39 astetta kuumetta, mutta taudin pitäisi mennä ohi viikossa. Olo paranee pikkuhiljaa.

Sydänkohtauksesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. 

Lue myös:

    Uusimmat