Mainos

IS: Kuopiossa taas uusi huumeuhri

Poliisi jatkaa eilisen Kuopion epäselvän huumekuoleman selvittämistä.

Yksi parikymppinen nuori kuoli käytettyään fentanyyliä, joka on erittäin voimakas kipulääke. Lisäksi kaksi nuorta oli kriittisessä tilassa. Poliisi ei ollut vielä aamulla saanut tietoa nuorten voinnista.

Ilta-Sanomien mukaan Kuopiossa on löydetty myös neljäs huumeuhri. Nuorehko mies oli käyttänyt fentanyyliä suonensisäisesti yhdessä aineeseen menehtyneen miehen kanssa. Lehden mukaan mies tuotiin eilen tarkkailuun ja hänen tilansa on vakaa.

Tutkimuksissa on käynyt ilmi, että ainakin kuolemaan johtaneessa tapauksessa fentanyyliä oli liuotettu laastarista nesteeseen ja käytetty suonensisäisesti. Rikoskomisario Juha Korhosen mukaan käyttötapa on erityisen riskialtis.

- Aineen annostelu on äärimmäisen vaikeaa, sillä liuoksen vahvuutta ei koskaan tiedetä.

Nestemuotoisen fentanyylin tiedetään aiheuttaneen Suomessa useita huumekuolemia. Laastarimuodossa fentanyyli on miedompaa, ja Kuopiossa levitetyn huume-erän epäillään olevan nimenomaan laastareita.

Poliisi on saanut tapauksen selvittämiseksi runsaasti vihjeitä, joiden avulla huume-erän alkuperää selvitellään.

Nuoret löydettiin kaikki eri paikoista, ja ainakin kahdessa tapauksessa heidät noudettiin yksityisasunnoista Kuopion seuduilta. Nuoret ovat noin 20-vuotiaita, eikä heillä ole ainakaan poliisin tietojen mukaan aiempaa huumetaustaa.

Tietokatkosta selvitetään

Poliisi selvittää myös, mistä eilinen tietokatkos kuolleiden lukumäärästä johtui. Poliisi tiedotti iltapäivällä kolmen nuoren saaneen surmansa nautittuaan vaarallista huumetta.

Myöhemmin illalla poliisi korjasi vain yhden nuoren kuolleen ja kahden olevan kriittisessä tilassa. Korhosen mukaan poliisi oli useita tunteja siinä uskossa, että uhreja on kolme. Poliisia pyydettiin etsimään kuolleiden nuorten omaisia suruviestiä varten.

- Tiedämme fentanyylin olevan varsinkin nestemuodossa erittäin vaarallista. Tärkeintä oli tiedottaa asiasta nopeasti, jottei uusia uhreja tulisi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.