IS: Huoltamoilla ei helpolla terveellisesti syö

Ilta-Sanomat kertoo päivän lehdessään huoltamoruoasta. Siinä ei terveellisyydellä ole suurta painoarvoa.

Suurin osa huoltamoista tarjoaa lihapiirakoita jauhelihapihveillä ja erilaisia muovikääröön pakattuja kolmioleipiä, jotka eivät paljoa houkuttele maistaa.

Vaihtoehtoja ei kuitenkaan ole. Mikäli haluaa saada jotain syödäkseen tien päällä, täytyy tyytyä huoltamoiden valikoimaan tai vaihtoehtoisesti tehdä omat eväät.

Teboilin huoltamoliiketoiminnanjohtaja Jarkko Nissinen kiistää Ilta-Sanomille, että valikoimissa olisi jotain vikaa. Myynnissä on nimittäin vain tuotteita, jotka myyvät.

Euroopassa erilainen meininki

Esimerkiksi Espanjassa autolla reissatessa suomalaista matkailijaa hemmotellaan. Taukopaikoilta saa tapaksia, crema catalanaa ja jopa kyseisen alueen viinejä. Ranskassa ja Italiassa tarjoilu on parhaimmillaan samaa luokkaa, mutta Euroopassakin on yhä enemmän vain perushodareita tarjoavia huoltamoita.

Suomessa taukopaikkaruokaa tehdään suomalaiseen makuun, sanovat huoltamopomot Ilta-Sanomille. Focacciaa ei Suomen teiden varsilta ihan heti saa.

Jotkut huoltamot ovat kuitenkin ottaneet askelia terveellisemmän ja laadukkaamman ruoan suuntaan. Moni on myös osallistunut Työterveyslaitoksen Virkeänä ratissa -hankkeeseen. Sen yhteydessä valittiin Suomen terveellisimmät huoltamot: Lappeenrannan ABC Viipurinportti, Hartolan Neste, Mäntsälän Neste Tuuliruusu, Iittalan Shell sekä Heinolan Teboil Tähtihovi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja