Mainos

IS: Finnbay nimennyt tahoja "luottajikseen" ilman lupaa

Hämmennystä herättänyt Finnbay-nettisivusto on käyttänyt useiden tunnettujen yritysten ja järjestöjen logoja niiden tietämättä asiasta, uutisoi Ilta-Sanomat.

Lehti kirjoittaa, että Suomea käsittelevä englanninkielinen uutissivusto on listannut trusted by -otsikon alle suomalaisyrityksiä ja organisaatioita. Yksi niistä on Museovirasto, jonka mukaan logo on sivuilla ilman heidän lupaansa. Myös Goethe-instituutin logo näytetään Finnbayn sivuilla sen "luottajana" ilman, että logoa on annettu sivuston käyttöön, kertoo instituutin johtaja Mikko Fritze lehdelle.

Finnbay on käyttänyt aiemmin luvatta ja korvauksetta STT-Lehtikuvan valokuvia. Kaupallinen asiointi sivuston kanssa osoittautui mahdottomaksi, ja firman osoitteeseen lähetyt laskut palautuivat STT-Lehtikuvaan.

Helsingin Sanomat uutisoi aamulla, että Finnbayta edustaa ilmeisesti turkkilaistaustainen liikemies, joka on esiintynyt Finnbayn uutisissa myös taloustieteilijänä.

Iltalehden mukaan Finnbayta johtava liikemies asuu Helsingin Meri-Rastilassa. Hän ei eilen suostunut lehden toimittajan haastatteluun.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.