IS: Asunnon suojaaminen varkailta

Ilta-Sanomat uutisoi, että markkinoilta löytyy toinen toistaan erilaisempia murtohälyttimiä ja kameroita.

Hintahaarukka turvahälyttimillä on 15 euron kuukausipaketeista monien satojen ja jopa tuhansien eurojen hälytyspalveluihin. Suurin osa valvontajärjestelmistä on internet-pohjaisen tiedon varassa. Näin asunnon omistajalla on mahdollisuus tarkkailla kotiaan missä ja milloin tahansa.

Kesälomien aikaan yhä useampi haluaa suojata kotinsa turvalaitteilla.

- Murtohälytinjärjestelmiä myydään tavallisiin omakotiasuntoihin hyvin. Asennuspaketeissa on mukana yleensä muun muassa oven tunnistimia ja muutaman liiketunnistimia ja muutama liiketunnistin potentiaalisten murtoreittien varrelle, perustelee turvapalveluyrittäjä Antti Kähärä.

Pelkkään hälytinjärjestelmän asennukseen ei kuitenkaan kannata Kähärän mielestä luottaa.

- Kannattaa todellakin miettiä, että kuka huolehtii talonsa hälytyksen tultua. Suosittelemme asiakkaillemme yhteistyötä turvapalveluyrityksen kanssa, jotka saapuvat hälytyksen saatuaan paikalle varmistamaan automaattisesti talon tilanteen.

Markkinoilla tarjolla

Halvin ja markkinoiden yksi suosituimmista laitteista on tällä hetkellä Elisan puolitoista vuotta sitten lanseeraama Vahti-palvelu. Kuukaudessa tästä varkaudelta suojaamisesta tarvitsee maksaa alle 20 euron kuukausimaksulla, mutta laite täytyy asentaa itse.

Elisan viestinnästä Sanna Korppoo kertoo, että asiakkaiden viihdekäyttö on lisääntynyt.

- Ihmisillä on tarve tarkastaa kameroiden avulla, että esimerkiksi lapset ovat päässet turvallisesti kotiin. Lemmikkejä seurataan etäkäytössä myös.

Korppoo kertoo myös mökkeilijöiden luovuudesta käyttää kameraa: Kameroita suunnataan myös mökkirannan suuntaan. Tällöin ikuiset lomailijat voivat tunnelmoida tietokoneeltaan tai puhelimeltaan mökkirannan kuulumiset.

Lähde: Ilta-Sanomat

MTV3

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja