Mainos

Irtisanomiset sulkivat Meritat Etelä-Kymenlaaksossa

Merita Pankin Kotkan ja Haminan konttorit pitivät ovensa suljettuina tänään paikallisen työseisauksen takia. Syynä päivän mittaiseen työseisaukseen olivat irtisanomiset. Seisaukseen osallistui yhteensä noin 150 henkilöä runsaasta kymmenestä pankkikonttorista.

Aluejohtaja Antti Hyvärisen mukaan Merita irtisanoo tänä vuonna Kymenlaaksossa 40 työntekijää. Etelä-Kymenlaaksossa yt-neuvottelujen tulokset julkistettiin tänään. Meritan Pyhtään, Kotkan, Virolahden ja Haminan pankkikonttoreista irtisanotaan vuoden aikana 11 työntekijää. Muilta osin irtisanomiset keskittyvät Kymenlaakson keski- ja pohjoisosiin, missä niistä on jo aiemmin ilmoitettu. Hyvärisen mukaan neuvottelut on käyty yt-lain mukaan ja hän pitääkin tänään yllättänyttä työseisausta laittomana.

Kolmessa vuodessa Merita on vähentänyt henkilöstöään Kymenlaaksossa 70 työntekijällä. Tämän vuoden irtisanomisten jälkeen pankin henkilöstön määrä on Kymenlaakson alueella 289. Hyvärisen arvion mukaan irtisanomiset jatkuvat myös ensi vuonna. Valtakunnallisesti Merita irtisanoo tänä vuonna noin 500 henkeä. Ensi vuonna irtisanomisten määrä pysyy Hyvärisen mukaan valtakunnallisesti samana, mutta alueellisesti luvut elävät.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.