Mainos

Irtisanomisen kasvattivat kriisikuntien määrää

Myllykosken paperitehdas Anjalankoskella (Lehtikuva)

Syksyn lomautukset ja irtisanomiset ovat kasvattamassa nopeasti kriisikuntien määrää.

Kymmenkunta lähinnä metsäteollisuuden varassa ollutta kuntaa on joutunut vaikeuksiin, kun myös muiden alojen lomautusuutiset ovat lisänneet paikkakuntien ahdinkoa.

Esimerkiksi Pietarsaaren alueella jo joka kolmas työpaikka on lomautus- tai irtisanomisuhan alainen.

- Meillä on nyt seutukunnassa 6 700 teollista työpaikkaa ja näistä joka kolmas työpaikka on yt-neuvottelujen alainen tällä hetkellä, tarkentaa Pietarsaaren kaupunginjohtaja Mikael Jakobsson.

Pietarsaaressa työpaikkojen vähennykset osuvat metsäteollisuuteen, metalli-, muovi- ja kemianteollisuuteen sekä veneteollisuuteen. Tuntuma on, että tämä syksy on nujertanut paikkakuntaa enemmän kuin edellinen lama.

- Meidän seudullamme edellinen lama niin ei ollut yhtä vakava kuin tämä tilanne mikä meillä nyt on edessä, Jakobsson jatkaa.

Koko maassa Kemijärveltä ja Joensuusta alkaneet irtisanomisuutiset ovat tavoittaneet jo useita paikkakuntia. Kajaani, Imatra, Varkaus, Kouvola, Kotka ja Hamina ovat saaneet seurakseen Pietarsaaren, Valkeakosken ja Kaskisten synkät uutisotsikot. Pietarsaaressa pelkästään metsäteollisuudesta on hävinnyt yli 400 työpaikkaa tällä vuosituhannella.

- Kun itse aikanaan tulin, täällä oli väkeä kuin jossain torilla ja nyt tämä tehdasalue on kuin autiomaa, kuvailee UPM Kymmenen Pietarsaaren tehtaan pääluottamusmies Veijo Ruotsalainen.

Uusistä vähennyksistä neuvotellaan paraikaa.

Valtio on varannut ensi vuodelle viisi miljoonaa euroa vähemmän harkinnanvaraisia tukia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.