Mainos

Irtisanomisaikeet kasvussa Yhdysvalloissa

Tuore raportti herättää Yhdysvalloissa huolia siitä, että irtisanomiset saattavat horjuttaa talouden elpymistä.

Yhdysvalloissa yritysten aikeet vähentää työntekijöitään yli kaksinkertaistuivat lokakuussa ja nousivat ylimmälle tasolle vuoteen. Challenger, Gray & Christmas -työnvälitysyhtiön kuukausiraporttiin perustuva tieto herätti huolia siitä, että irtisanomisten aalto saattaa jo horjuttaa maan talouden orastavaa elpymistä.

Raportin mukaan amerikkalaisyhtiöt kaavailivat lokakuussa lähes 172 000 työpaikan vähentämistä, kun syyskuussa julkistetut leikkaushankkeet koskivat vain 76 000 työpaikkaa.

Luku oli suurin sitten lokakuun 2002, jolloin vireille pantiin 176000 työpaikan karsinta. Se kertoo tosin vasta yritysten julkisuuteen kertomista aikeista, ei vielä toteutuneista irtisanomisista.

Challengerin kuukausiraporttiin sisältyi myös kysely, johon vastanneista henkilöstöjohtajista 78 prosenttia arvioi, ettei uusien työntekijöiden palkkaaminen todennäköisesti merkittävästi piristy vielä ensi keväänä.

Yhdysvaltain työttömyysaste on nyt 6,1 prosenttia. Viimeksi isoista irtisanomisista ilmoitti monialayhtiö Tyco, joka kertoi eilen karsivansa 7200 työpaikkaa. Heinä-syyskuussa amerikkalaisyhtiöistä sai lähtöpassit 41 000 työntekijää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.