Mainos

Irtisanominen uhkaa Pääesikunnassa enää muutamaa

Puolustusvoimien yt-neuvotteluissa keskustellaan yhteensä 1 200 tehtävän lakkauttamisesta ja 500 tehtävän kohdentamisesta uudelleen.

Puolustusvoimien Pääesikunnan yt-neuvotteluissa on löydetty uusi tehtävä lähes jokaiselle nykyisen työnsä menettävälle.

Ylitarkastaja Marja-Terttu Paanasen mukaan neuvotteluissa on edistytty odotettua paremmin. Muutama päivä sitten irtisanominen uhkasi enää 3-4 ihmistä, mutta hekin saattavat vielä sijoittua uusiin tehtäviin.

Pääesikunnassa työskentelevien määrä putoaa organisaatiouudistuksessa noin kuudestasadasta neljäänsataan. Työpaikkoja katoaa Helsingistä ja siirtyy muun muassa Mikkelissä vuonna 2008 aloittavaan maavoimien esikuntaan. Paanasen mukaan vielä ei ole täysin selvillä, haluavatko kaikki siirtyä.

- Voi olla jokunen tapaus, joka ei halua omista syistään johtuen siirtyä ja tulee sitten irtisanotuksi, sanoo Paananen.

Maavoimien puolella on menossa suuri haku, jossa tehtäviä jaetaan uudelleen. Haun ensimmäinen vaihe päättyy ensi viikolla. Kun prosessi on ohi, nähdään kuinka paljon väkeä ei sijoitu uusiin tehtäviin.

Puolustusvoimien yt-neuvotteluissa keskustellaan yhteensä 1 200 tehtävän lakkauttamisesta ja 500 tehtävän kohdentamisesta uudelleen. Neuvottelujen alussa arvioitiin, että noin 200 ihmistä joudutaan irtisanomaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.