Mainos

Irtipurtuja häntiä, mätänevä minkinraato - tältä näyttää turkistuottajien keulakuvan tila

Eläinaktivistit ovat jälleen paljastaneet ongelmakohtia turkistiloilta. Nyt aktivistien hampaissa on muun muassa Euroopan turkistuottajien liiton (EFBA) puheenjohtaja Knud Vest.

Tanskalainen eläinoikeusjärjestö Anima julkaisi kuvia 27 turkistarhalta viime torstaina. Vestin turkistarha on Tanskassa julkaistujen uusien salakuvien joukossa.

Tarhalta kuvatulla videolla näkyy muun muassa minkkejä, joilla on puremahaavoja ja minkkejä joiden hännät on purtu poikki. Lisäksi yhdestä häkistä löytyi pitkään kuolleena ollut minkinraato, joka oli täynnä toukkia. Se oli jätetty toisen, elävän minkin kanssa samaan häkkiin. Video on kuvattu viime vuoden marraskuussa.

Oikeutta eläimille -yhdistys syyttää Vestiä eläinrääkkäyksestä.

- Knud Vest on aina väittänyt, että Euroopassa tuotetut minkinnahat on tuotettu tiukkoja eläinsuojelusäädöksiä noudattaen ja että säädökset takaavat korkean eläinten hyvinvoinnin.

Järjestön mukaan Vestin tilalla kuvattu materiaali paljastaa kuitenkin laiminlyöntejä sekä räikeää piittaamattomuutta eläinten hyvinvointia kohtaan.

Löydöt eivät silti yllättäneet yhdistystä.

- Viime viikolla julki tulleet kuvat Suomen tarhaajien edustajien turkistarhoilta ja nyt Euroopan johtavimman turkiseläinkasvattajan tarhalta osoittavat, että eläinten laiminlyönti on systemaattista kaikkialla. Vammat ja sairaudet johtuvat eläinten surkeista oloista eikä niitä voida poistaa valvontaa lisäämällä, kommentoi Oikeutta Eläimille -yhdistyksen tiedottaja Anne Nieminen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.