Iron Sky -ohjaaja natsiteemasta: Varmasti saan vielä vihapostia

Iron Sky -tieteiskomedian ohjaaja Timo Vuorensola ei etukäteen murehdi sitä, meneekö katsojilla elokuvasta herneet nenään.

Iron Sky sai ensi-iltansa keskiviikkona 4. huhtikuuta. Elokuvan valmistus on maksanut noin 7,5 miljoonaa euroa, mikä tekee elokuvasta Suomen kalleimman. Vuoteen 2018 sijoittuva elokuva kertoo siitä, kuinka vuonna 1945 kuun pimeälle puolelle lentäneet natsit palaavat valloittamaan maailmaa. MTV3.fin Viihdeuutiset tiedusteli ohjaaja Timo Vuorensolalta, onko natsiteema tuonut miehelle ikävää palautetta, jopa vihapostia?

– Vihapostia ei ole tullut, odottelen, että koska sitä tulee ja varmasti tuleekin vielä. Onhan meillä leffassa kuitenkin tosi rankkaa kritiikkiä muun muassa kansainvälistä politiikkaa kohtaan. Jenkkejä käsitellään vähemmän silkkihansikkain ja tietenkin tämä natsiteema. Uusnatseja pilkataan ja oikeastaan pilkataan vähän kaikkea mahdollista, mitä vain keksitään.

Ohjaajan mielestä natseista saa tehtyä täydellistä komediaa sen takia, että natseilla oli ajatusmaailma, jonka mukaan he olivat muita parempia.

– Kaiken komedian pohjanahan on usein se, että jollakin on itseänsä korkeammat luulot ja sitten se saakin selkänsä.

Vuorensola ei kuitenkaan jaksa etukäteen huolestua mahdollisesta rankasta kritiikistä.

– Joltain tulee varmasti vielä pinna palamaan ja miksi ei? Tämähän on poliittinen satiiri monella tapaa, joten jos se ei suututtaisi jotakuta, se ei olisi onnistunut. Jos joku vetää herneen nenään niin joku vetää herneen nenään ja sitten ne tilanteet käsitellään erikseen, mutta en mä sitä muuten ole jaksanut etukäteen stressata, Timo toteaa MTV3.fin Viihdeuutisille.

Timolla on kuitenkin tiettyjä aiheita, mitä hän ei halunnut elokuvassa käsitellä.

– Esimerkiksi natsien uhreja en halua käsitellä, heistä en halua tehdä pilkkaa. Se on vakava aihe, holokaustista ei saa komediaa mitenkään eikä tarvitsekaan tai pidäkään saada.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat