Iron Sky -elokuvalle luvassa jatkoa

Maailmalla laajasti huomiota saanut Iron Sky -elokuva saa sekä jatko-osan että minisarjan.

Suomalainen tieteiskomedia Iron Sky on noteerattu laajalti maailmalla, ja se on levinnyt yli seitsemäänkymmeneen maahan. Natsiteemaan pohjautuvan filmin ystäville onkin luvassa hyviä uutisia, sillä se saa jatkoa. Ohjaaja Timo Vuorensolan mukaan luvassa on sekä täyspitkä elokuva että pre-sequel-minisarja, joka keskittyy tapahtumiin ennen vuoteen 2018 sijoittuvaa elokuvaa.

– Sen ajatuksena on tutkia vastauksia kysymyksiin, jotka jäivät vastaamatta elokuvassa. Eräs esimerkki on se, miten natsit päätyivät kuuhun. Se raottaa tällaisia asioita, Vuorensola kertoo MTV3.fille.

Ennen Iron Skyta Vuorensola ohjaa I Killed Adolf Hitler -elokuvan, jonka kuvaukset olisi tarkoitus aloittaa ensi vuonna. Tämän jälkeen on luvassa Iron Sky –projektien jatkaminen. Vuorensolan mukaan hänet nähdään varmasti ohjaamassa elokuvan täyspitkä jatko-osa, mutta minisarjan ohjaajan paikasta ei ole vielä varmaa tietoa.

– Näistä ei ole sen tarkempaa aikataulua, se on nyt hyvin varhaisessa vaiheessa. Aikataulua ei ole lyöty lukkoon, hän sanoo.

Iron Sky –elokuvan rahoitus järjestettiin perinteisestä poikkeavalla kaavalla, sillä elokuva rahoitettiin sekä perinteisempien että modernimpien rahoituskanavien kautta. Osa rahoituksesta tuli faniyhteisön kautta, jonka kautta kertyi miljoona euroa. Vuorensolan mukaan samainen keräysformaatti nähdään todennäköisesti myös tulevan elokuvaprojektin myötä. Budjettia tuleville projekteille ei ole vielä määritelty.

– Luulen, että tulemme jatkamaan samalla tavalla kuin kuvatessa Iron Skyta, hän uumoilee.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Screen-lehti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat