Mainos

"Iron Maidenin paras Euroopan keikka Porissa"

Toista kertaa järjestetty Sonisphere Festival keräsi kahden päivän aikana Porin Kirjurinluodolle lähes 70 000 vierasta. Festivaalin hetkeksi keskeyttäneestä myrskystä huolimatta järjestelyt sujuivat hyvin ja festivaalivieraat juhlivat rauhallisesti.

Sunnuntai-iltapäivällä Poriin iskenyt raju myrsky vahingoitti festivaalin kakkoslavaa ja esiintymiset lavalla jouduttiin peruuttamaan. Lisäksi Mötley Crüen laitteisto vaurioitui vedestä, eikä yhtyeen esiintymistä saatu siirrettyä päälavalle, Iggy Pop sen sijaan esiintyi akustisesti neljän kappaleen verran. Henkilövahingoiltakaan ei vältytty; yhteensä 40 ihmistä loukkaantui myräkässä, joista kaksi vakavasti. Vakavasti loukkaantuneiden tila ei ole enää kriittinen.

Mötley Crüen peruunnuttua yleisössä alkoi kiertää huhuja myös Iron Maidenin peruuntumisesta. Yleisö rauhoittui ja huhut katkesivat, kun Iggy Popin jälkeen lavalle käveli Maidenin laulaja Bruce Dickinson. Hän kertoi, että myrskytuhoista huolimatta Alice Cooper ja Iron Maiden esiintyvät, tosin myöhässä.

Festivaalin ohjelmaa saatiin jatkettua kaksi tuntia aikataulusta myöhässä ja Alice Coopersekä Iron Maiden pääsivät soittamaan suunnitellun mittaiset keikat. Iron Maidenin managerilla Rod Smallwoodilla oli sanansa sanottavana festivaalista:

- Iron Maiden ei ole koskaan ennen soittanut näin upealle yleisölle, tätä voi sanoa Iron Maidenin parhaaksi Euroopan keikaksi ikinä.

Sonisphere Festival kiittää tiedotteessaan upeaa yleisöä, joka käyttäytyi rauhallisesti, noudatti ohjeita ja jaksoi myrskyn jälkeen kärsivällisesti odottaa ohjelman jatkumista. Lisäksi festivaali kiittää muun muassa festivaalin turvallisuusorganisaatiota, paikallisia viranomaisia, Porin kaupunkia ja VR:ää, joiden ansiosta festivaali pystyttiin saattamaan loppuun saakka.

Nyt toista kertaa järjestetty Sonisphere Festival keräsi Euroopan laajuisesti yli 700 000 vierasta tänä vuonna. Järjestäjien mukaan festivaali selvisi kuluneen kesän aikana mudasta Sveitsissä ja Ruotsissa, hiekkamyrskystä Espanjassa ja trombista Suomessa. Festari saa jatkoa ensi vuonna ja saapuu jälleen myös Suomeen. Eilen peruuntuneen Mötley Crüen kanssa on jo keskusteltu ensi vuodesta ja bändi tulee esiintymään täällä faneilleen vuonna 2011.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.