Mainos

Irlantilaissianlihaa tuotu vain Subway-ketjulle

Irlannista on tuonut sianlihaa Suomeen vain yksi toimija, kertoo Evira.

Eviran yksikönjohtaja Kyösti Siposen mukaan irlantilaista possunlihaa on tuonut Suomeen ainoastaan yksi yritys, Meira Nova, joka on toimittanut lihat Subway –ketjulle.

Kaikkiaan irlantilaista possunlihaa on tuotu Suomeen noin 30 000 kiloa marraskuun puoleen väliin mennessä.

Siponen kertoo, että Subway-ketju on pysäyttänyt lihan myynnin ja vetänyt käytännössä kaikki tuotteet markkinoilta.

Eviran mukaan takaisinveto on osaksi varotoimi, sillä Irlanti ei ole nimennyt Suomeen toimitettua erää varmuudella saastuneeksi.

- Jatkoselvitykset siitä, kuinka paljon näistä tuotteista on pystytty vetämään takaisin markkinoilta, ovat käynnissä, hän toteaa MTV:n uutisille.

Siposen mukaan on kuitenkin mahdollista, että ihmiset ovat saattaneet syödä näitä tuotteita. Hän ei usko kuitenkaan, että tuotteiden syönnistä olisi aiheutunut kuluttajille haittaa.

- Dioksiiniongelman kanssa pitäisi olla aika pitkäkestoinen vaikutus, ennen kuin näistä tulee terveysvaaraa tai -ongelmaa.

Ympäristömyrkkyä sisältävää irlantilaista sianlihaa on toimitettu kaikkiaan kahteentoista EU-maahan. Lisäksi sianlihaa on viety yhdeksään maahan unionin ulkopuolelle.

EU:n komission mukaan EU-maiden joukossa ovat komission mukaan muun muassa Ruotsi, Tanska ja Viro. Suomeen ei komission mukaan ole tullut saastunutta lihaa.

Subwayn franchising-päällikkö Sari Leppäsen mukaan Evira ei ole vahvistanut Subwaylle, että heidän lihoistaan olisi löytynyt dioksiinia. Kyseessä on vasta epäily.

- Me olemme nyt ihan tämän Eviran tiedon varassa. Meille tuli ensimmäinen tieto, että saattaa olla korkeita dioksiinipitoisuuksia, ja me reagoimme siihen, Leppänen kertoo.

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.