Mainos

Irlantilaispankissa epäillään jättipetosta

Irlannin suurin pankki Allied Irish Bank (AIB) ilmoitti eilen liki 750 miljoonan dollarin eli 866 miljoonan euron petosepäilystä. Mahdollisen petoksen takana on pankin mukaan amerikkalaisen tytäryhtiön ulkomaanvaluutan välittäjä.

Petoksesta epäillyn John Rusnakin asianajaja ilmoitti myöhään illalla Suomen aikaa, että Rusnak ei ollut kavaltanut varoja AIB:ltä. Rusnak on asianajajansa mukaan Baltimoressa.

AIB:n mukaan Marylandissa Allfirst-yhtiön palveluksessa työskennellyt välittäjä, Rusnak, ei ole useaan päivään tullut työpaikalleen. AIB on pyytänyt Yhdysvaltain liittovaltion poliisilta FBI:ltä apua tapauksen selvittelyssä.

Pankin antamien tietojen mukaan Rusnak on nelissäkymmenissä ja hänellä on kaksi lasta. Rusnak työskenteli pankissa keskiportaan välittäjänä. Rusnakin toimet tulivat täytenä yllätyksenä, sillä häntä pidettiin asuinpaikkansa tukipylväänä, joka kuului muun muassa koululautakuntaan.

Tutkimukset käyntiin

Virantoimituksesta on pidätetty tutkimusten ajaksi lukuisia Allfirstin johtajia, ja vastaavasti AIB:n edustajia on matkustanut Yhdysvaltoihin ottamaan tytäryhtiön väliaikaisesti hallintaansa. AIB:n mukaan kaikki Allfirstin ulkomaiset valuutanvaihtotoimet on keskeytetty lukuun ottamatta asiakkaiden kannalta kaikkein tärkeimpiä palveluita.

Ensimmäisten arvioiden mukaan petosepäily voisi vähentää pankin nettovoittoa 596 miljoonalla eurolla. Ilman poikkeuksellisen suurta menetystä AIB:n olisi pitänyt päästä 997 miljoonan euron tulokseen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.