Mainos

Irlantilaiskaravaanarit häädettiin jo aiemmin Ruotsista

Tänään Helsingin Pukinmäestä häädetty karavaanileiri on saapunut Suomeen todennäköisesti Ruotsista. Länsinaapurista joukkio oli joutunut siirtymään loppukeväästä.

Ruotsalaislehti Dagens Nyheter kirjoitti huhtikuun lopulla, miten kymmeniä asuntovaunuja ja niiden asukkeja häädettiin läheltä Bromman lentokenttää. Karavaanileiri oli majoittunut parkkipaikalle, jonka ympäristöä käytettiin yleisenä käymälänä ja kaatopaikkana.

Leiri ehti olla pystyssä noin viikon ajan pääsiäisen tienoilla, kunnes epähygieenisyyteen kyllästynyt Bromman lentokentän henkilökunta uhkasi keskeyttää lentoliikenteen, mikäli viranomaiset eivät tee asialle jotain. Kentän turvallisuushenkilöstön mukaan asuntovaunualueelle heitetyt roskat houkuttelivat paikalle myös lintuparvia, jotka aiheuttivat vaaratilanteita lentokoneille.

Poliisin mukaan kyseessä oli ryhmä irlantilaisia, jotka olivat tulleet Ruotsiin työskentelemään muun muassa tienpäällystäjinä. He olivat majoittuneet samalle alueella myös edellisenä vuonna.

Komisario Toni Uusikivi arvioi STT:lle, että ennen Helsinkiä joukko on liikkunut ainakin Tampereen ja Lappeenrannan seudulla.

Katso Iida Ylisen juttu (Kymmenen uutiset 6.7.2011)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.