Mainos

Irlantilainen tunnelma valtaa Suomen

Manner-Euroopan suurimmaksi kasvanut irlantilaisen musiikin festivaali järjestetään jälleen Suomessa. Irish Festival in Finland -tapahtuma järjestetään nyt 15. kerran. Irlantilaistunnelmaa on tarjolla ainakin 17 paikkakunnalla.

Tumma olut kuohuaa irkkufestareilla

Festivaalin pääesiintyjäksi on onnistuttu pestaamaan irlantilaisen nykykansanmusiikin ehdoton ykkösyhtye Altan. Tänä vuonna jopa Hollywood Bowlissa esiintynyt bändi saapuu Suomen irkkufestivaalille nyt kolmannen kerran. Dublinin kokeneista muusikoista koottu uusi kansanmusiikkiyhtye Providence ilahduttaa suomalaisia ensivierailullaan. Pohjois-Irlannin Belfastista saapuu puolestaan Leslie Rich and the Rocket Soul Choir, jonka musiikki on erikoinen yhdistelmä punkkia ja folkkia. Festivaalin ulkomaisen annin täydentää DriminDubh-yhtye.

Vihreän saaren musiikin harrastus on juurtunut Suomeen jo niin vahvasti, että esiintymislavoille riittää myös suomalaisia irkkumusiikin esittäjiä. Jokasyksyisen Irlanti-festivaalin järjestää Finnish-Irish Society ry. Festivaalia vietetään 29.9.-8.10.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.