Irlantilainen lammaspata sekä Luomumarjoja valkoviinissä ja vaniljakermavaahtoa

irishstew

Irish Stew eli Irlantilainen Lammaspata (4 annosta)

  • 400g lampaan lapaa tai niskaa
  • 6 perunaa
  • 3 porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 rosmariinin oksa ja laakerinlehti
  • pullo olutta
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja, speltti
  • vettä
  • suolaa ja mustapippuria
  • persiljaa

Hienonna sipuli ja leikkaa lampaan liha n. 3x3 cm kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota sipuleita padassa tilkassa öljyä, lisää lihat ja ruskista. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita. Kaada olut pataan ja lisää n. 2 l vettä. Hauduta noin tunti. Lisää kuoritut ja pilkotut perunat sekä porkkanat sekä rosmariini ja laakerinlehti.. Hauduta juurekset hauduta noin tunti ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Viimeistele pata persiljalla. Tarjoile.

Luomumarjoja valkoviinissä ja vaniljakermavaahtoa (4 annosta)

  • ½ l erilaisia luomumarjoja
  • 0,5 dl luomuvalkoviiniä
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • mustaherukan lehtiä (tai minttua)

Kiehauta kattilassa valkoviini, vesi ja sokeri. Laita joukkoon muutama mustaherukanlehti ja anna maustua hetki. Nosta lehdet pois ja kaada liemi hieman jäähtyneenä marjojen päälle ja jäähdytä.

Vanilja-kermavaahto

  • 2 dl luomukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Tarjoile marjojen kera.

Reseptit: Henri Alén/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat