Mainos

Irlantia patistetaan hätärahoitukseen

Euroopan Keskuspankin johtajat ovat tänään patistaneet Irlantia turvautumaan EU:n hätärahoitukseen.

Irlannin valtiolla riittää rahaa vielä ensi kesään asti, mutta maan pankkisektori on suurissa ongelmissa.

Irlannin hallitus kiisti viikonloppuna tiukasti neuvottelevansa mistään apupaketista EU:n kanssa. Hallituksen mukaan maa ei tarvitse apua. Huhumylly apupaketista pyörii kuitenkin kuumana. Irlannin taloustilanne nouseekin varmasti esille euroalueen valtiovarainministereiden kokouksessa huomenna.

Pääministeri Mari Kiviniemi vahvistaa, että Irlanti ei ole vielä viikonlopun aikana pyytänyt apua. Mikäli Irlanti apua pyytää, tullaan Kiviniemen mukaan avulle asettamaan tiukat ehdot.

- Myös Suomi tulee näitä ehtoja asettamaan omalta osaltaan. Mitään automaattia ei ole millekään maalle, Kiviniemi kommentoi MTV:n uutisille.

Kiviniemi ei uskalla arvioida kääntyykö Irlanti lopulta pyytämään EU:n apua. Hän ei silti usko, että Irlannista tulee uutta Kreikkaa.

- Eihän kukaan pysty tulevaisuuteen mitään ennustamaan, mutta Irlannin tilanne poikkeaa hyvinkin Kreikasta.

Uutistoimisto Reuters uutisoi perjantaina, että Irlanti olisi pyytänyt apua Euroopan rahoitusvakausvälineeltä EFSF:ltä. Markkina-arviot Irlannille mahdollisesti kaavailtavasta apupaketista ovat vaihdelleet 45-90 miljardin euron välillä.

Irlannin valtionlainojen korkea korkotaso kertoo markkinoiden vahvasta epäluulosta maan kansantaloutta ja pankkisektorin kuntoa kohtaan.

(MTV3 - STT - Reuters)

Katso Jussi Kärjen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.