Mainos

"Irlanti maksaa vielä velkansa takaisin"

OP-Pohjola -ryhmän pääekonomisti Reijo Heiskasen mukaan Irlannille Brysselissä neuvoteltu rahoituspaketti on uskottava.

- Se (apupaketti) on riittävän suuruinen ja riittää Irlannille muutamaksi vuodeksi, jotta se voi laittaa asiansa kuntoon.

Markkinoille Irlannin apupaketti ei ollut yllätys ja katseet suuntautuvat jo tulevaisuuteen. Pääekonomisti Heiskasen mukaan Eurooppaa uhkaavaa talouskriisiä ei ole kuitenkaan vielä valitettavasti täysin pysäytetty.

- Portugali on edelleenkin epäilyjen kohteena. Markkinoita kiinnostaa, miten maa selviää tästä (talousahdingostaan) ja joutuuko se hakemaan apua - ja tarjotaanko sitä heille.

Heiskanen uskoo, että eurooppalaisten maiden talouskriisit pysähtyvät Portugaliin, koska naapurimaa Espanjan talous on paljon vahvempi, eikä sitä tarvitse epäillä yhtä paljon kuin Portugalia.

EU perii Irlannilta enemmän korkoa tukipaketistaan kuin Kreikalta. Pääekonomisti Reijo Heiskasen mukaan tämä kertoo paitsi lainan pituudesta, myös siitä, että lainan perusteet ovat erilaiset. Hän uskoo, että Irlanti pystyy vielä maksamaan velkansa takaisin.

- Irlannilla on vahva talous, se pystyy viemään itsensä ulos tästä kriisistä ja taantumasta vähän samalla tavalla kuin Suomi pystyi tekemään 90-luvun alussa.

(MTV3)

Katso Reijo Heiskasen studiohaastattelu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.