Mainos

Irlannin poliisi pidätti myrkkykiristäjän

Irlannin poliisi pidätti eilen miehen, jota epäillään osalliseksi myrkkykiristykseen Englannissa. Britannian ja Irlannin poliisit olivat tutkineet jo kuukauden ajan tapausta, jossa kiristäjä uhkasi myrkyttää jopa miljoonan ihmisen juomaveden Englannissa, ellei Britannia vedä joukkojaan pois Pohjois-Irlannista.

Hallitus kertoi kiristysasiasta julkisuuteen vasta pidätyksen jälkeen estääkseen paniikin syntymistä. Hallituksen lausunnossa sanottiin, että välittömän hälytyksen antamiseen oli myös valmistauduttu, mutta sitä ei jouduttu antamaan.

Useille eri viranomaisille lähettämissään kirjeissä kiristäjä ilmoitti edustavansa aiemmin tuntematonta "Tasavaltalaista kostoryhmää". Viranomaisten mukaan uhkauksen toteuttaminen oli hyvin epätodennäköistä, eivätkä ihmiset olleet todellisessa hengenvaarassa. Uhkauskirjeissä oli kuitenkin esitetty niin tarkkoja teknisiä yksityiskohtia myrkytyssuunnitelmasta, että Britannian hallitus suhtautui siihen vakavasti.

Pidätys tehtiin Dublinissa Irlannissa, mutta poliisi uskoo noin 50-vuotiaan epäillyn olevan kotoisin Skotlannista. Poliisin mukaan tapauksessa saattaa tulla vielä lisää pidätyksiä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.