Mainos

Irlannin laissa porsaanreikä – huumeet laillisia 48 tuntia

Irlannin oikeuslaitos teki tänä aamuna päätöksen, jonka porsaanreikä laillisti jotkut huumausaineet kahdeksi vuorokaudeksi, kertoo The Irish Times.

Tämä aamuna Irlannissa kumottiin vuonna 1977 säädetty huumausaineiden väärinkäyttöä koskeva lakipykälä, joka säännösteli monien nykyään laillisten lääkeaineiden hallussapitoa. Pykälä jouduttiin kumoamaan viipymättä, koska sen oli huomattu olevan perustuslain vastainen.

Pykälässä oli kuitenkin mainittu laittomaksi myös esimerkiksi ekstaasin ja bentsodiatsepiinin hallussapito, ja sen kumoaminen johti niiden dekriminalisointiin.

Jos uusi laki hyväksytään, se astuu voimaan vasta torstaina puolelta päivin: joidenkin huumeiden hallussapito on siis laillista Irlannissa kahden vuorokauden ajan.

– Kaikkien pykälässä mainittujen huumausaineiden hallussapito lakkaa olemasta rikos. Tämä koskee ekstaasia, betsodiatsepiinia ja psykoaktiivisia huumeita, kerrotaan Irlannin terveysministeriön julkaisemassa tiedotteessa.

Huumausaineiden myynti on Irlannissa edelleen kiellettyä. Myös monien jo aiemmin kriminalisoitujen huumeiden, kuten kokaiinin, heroiinin ja marijuanan, hallussapito on laitonta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.