Mainos

Irlannin aborttiäänestyksestä tulossa tasaväkinen

Irlannissa äänestetään kahden viikon päästä aborttilakien tiukentamisesta, mistä The Ireland on Sunday -lehden ennakkokyselyn perusteella on tulossa tiukka kisa. Kyselyn mukaan äänestäjien mielipiteet jakautuvat lähes tasan. Kansanäänestys koskee korkeimman oikeuden vuonna 1992 tekemää päätöstä, jonka mukaan teini-ikäinen voi saada raiskauksen jälkeen abortin, jos häntä pidetään itsemurhaan taipuvaisena. Irlannin hallitus pyrkii perumaan aborttioikeuden.

Kyselyn mukaan 29 prosenttia äänestäjistä kannattaisi aborttioikeuden perumista ja 27 prosenttia vastustaisi sitä. 30 prosenttia vastaajista ei ole vielä päättänyt mielipidettään, ja 14 prosenttia aikoo jättää äänestämättä. Kyselyyn osallistui yli tuhat ihmistä. Abortista on kiistelty vuosikausia Irlannissa, jonka asukkaista enemmistö on katolilaisia. Uusi laki määräisi maksimirangaistukseksi laittomasta abortista 12 vuoden vankeustuomion.

Abortti on nykyään laiton, paitsi olosuhteissa, jotka aiheuttavat merkittävän uhan äidin elämälle. Irlantilaisnaiset voivat kuitenkin matkustaa aborttia varten Britanniaan. Nykyisten arvioiden mukaan matkan tekee päivittäin keskimäärin 20 naista.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.