Mainos

Irlannin 3G-lisenssit eivät käy kaupaksi

Irlannin televiranomaisten tarjoamat kolmannen sukupolven matkapuhelinverkkolisenssit eivät käyneet kaupaksi odotetulla tavalla. Neljästä tarjotusta lisenssistä vain kolmelle löytyi ostaja.

Teleyhtiöiden kiinnostus kolmannen sukupolven puhelinverkkoja kohtaan on romahtanut teknologian verkkaisen kehityksen ja kalliiden lisenssien takia. Irlannin 3G-lisensseistä ovat kiinnostuneita brittiläiset Vodafone ja BT Group sekä hongkongilainen Hutchison Whampoa.

Tarjolla on kahdenlaisia lisenssejä, yksi A-luokan lisenssi ja kolme B-luokan lisenssiä. A-luokan verkkolisenssi kattaa 80 prosenttia Irlannin 3,8-miljoonaisesta väestöstä ja maksaa 50,7 miljoonaa euroa. B-luokan lisenssi kattaa 53 prosenttia väestöstä ja maksaa 38,1 miljoonaa euroa. Lisenssit ovat voimassa 20 vuotta.

Kolmannen sukupolven matkapuhelinverkkojen on määrä käynnistyä Irlannissa vuoden 2004 alussa. Irlannin 3G-lisenssit ovat verrattain edullisia verrattuna esimerkiksi Saksan umts-lupiin. Sonera maksoi omasta 42,8 prosentin umts-siivustaan 3,6 miljardia euroa.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.