Mainos

Irina Krohnin jatkoaika epävarma

Elokuvasäätiön hallitus ei kyennytkään tekemään päätöstä johtajan jatkoajasta tai uuden nimittämisestä tänä iltana olleessa kokouksessaan. Vihreiden entisen kansanedustaja Irina Krohnin määräaikainen vakanssi päättyy heinäkuussa. Hänen lisäkseen paikkaa haki 11 ihmistä; nimiä ei ole annettu julkisuuteen.

Hallituksen puheenjohtaja Georg Dolivo kertoi MTV3:lle että päätöstä lykätään ensi viikon keskiviikkoon työsuhteen teknisten ehtojen tarkistamista varten. Kaikki viittaa siihen, että Krohnia ei valita jatkoon.

Dolivo kertoi että viisi hakijaa on haastateltu ja valittava on yksi heistä.

Irina Krohnin linjaa on moitittu vihreiden arvojen liiasta ajamisesta, naisohjaajien ja taide-elokuvan suosimisesta kansainvälisten kilpailuvalttien asemasta.

Georg Dolivo ei halunnut ottaa kantaa kritiikkiin mutta kertoi, että uuden johtajan on oltava näkemyksellinen, häneltä vaaditaan kansainvälisen elokuvatuotannon ja levityksen tuntemusta ja kykyä parantaa suomalaisen elokuvan ammattilaisten työllistymistä kansainvälityvissä tuotannoissa.

Yhä useampi suomalaiselokuva tuotetaan nykyisin monikansallisena. Elokuvasäätiön viime vuonna myöntämistä tuista noin 20 % meni monikansallisiin tuotantoihin. Elokuvasäätiö myönsi tukea 28 elokuvalle, yhteensä 11 miljoonaa euroa. Suurimman 750 000 euron tuen sai Aki Kaurismäen ohjaama Le Havre.

Osa suomalaisyhtiöiden tuottamista elokuvista kuvataan ulkomailla, osa jälkituotannoista tehdään digitaalisen siirron helppouden ansiosta ulkomailla ja vastaavasti Suomesta haetaan ammattilaisia ulkomaalaisiin elokuviin.

- Koko ala on suuressa muutoksessa ja siihen on kyettävä vastaamaan, tiivistää Dolivo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.