Mainos

Irenen jäljiltä ainakin 4,5 miljoonaa ilman sähköä

Yhdysvaltojen itärannikkoa koetellut hurrikaani Irene on alustavan arvion mukaan aiheuttanut ainakin seitsemän miljardin dollarin eli 4,8 miljardin euron edestä aineellista vahinkoa.

Tuhojen raivaus on päässyt alkuun. Energiayhtiöt ovat varautuneet katkenneiden sähkölinjojen korjaamiseen värväämällä urakkaan etukäteen työntekijöitä muualta maasta. Ilman sähköä on jäänyt yhteensä 4,5 miljoonaa asiakasta.

Sähkönjakelun paluu normaaliksi esimerkiksi New Yorkissa ja New Jerseyssä kestää jopa viikon, kertoo sanomalehti New York Times. New Yorkissa ilman sähköä on 750 000 asiakasta ja New Jerseyssä 800 000 asiakasta.

Virginiassa sähköä vailla on ollut enimmillään 2,5 miljoonaa ihmistä. Connecticutissa myrsky pimensi puolet osavaltiosta.

Pelastusmiehistöt raivaavat kuumeisesti myös kaatuneiden puiden katkaisemia teitä ja junaraiteita. Yksin New Jerseyssä 300 liikenneväylää oli myrskyn jäljiltä tukossa kaatuneiden puiden takia. Myös osa New Yorkin lähijunaliikenteestä on poikki myrskytuhojen takia.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.