Mainos

Irene alentui trooppiseksi myrskyksi

Yhdysvaltoja moukaroiva hurrikaani Irene on laantunut trooppiseksi myrskyksi. Myrskyn tuulet puhaltavat noin 27 metriä sekunnissa.

Viranomaisten mukaan myrsky on silti yhä vaarallinen. Irenen ennustetaan lähitunteina iskeytyvän täydellä voimallaan New Yorkiin, missä satojatuhansia ihmisiä on evakuoitu suurimmassa vaarassa olevilta alueilta.

Uutiskanava CNN:n mukaan myrskyn edellään puskema merivesi on jo noussut kaduille Manhattanin eteläosissa. Ihmisiä on kehotettu pysymään sisätiloissa. Kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan on myös mahdollista, että New Yorkin alueelle muodostuu tornadoja.

Finnair perui New Yorkin lennot

Kaikki kaupungin lentokentät on suljettu, ja myös Finnair on perunut tämänpäiväiset New Yorkin -lentonsa. Huomisten lentojen kohtalo ratkeaa myöhemmin, kun selviää, milloin kentät voidaan jälleen avata liikenteelle.

Irenen kerrotaan vaatineen tähän mennessä 10 kuolonuhria Yhdysvalloissa. Aineellisten tuhojen arvioidaan nousevan jopa kymmeniin miljardeihin dollareihin.

Irene on katkonut sähköt yli kolmelta miljoonalta kotitaloudelta ja yritykseltä. Voi viedä päiviä, ennen kuin sähköt saadaan palautettua asiakkaille.

(MTV3 - STT- Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.